Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Přerovské očkovací centrum se z nemocnice přestěhovalo do klubu Teplo

7.4.2021

V nových prostorách najdou od středy 7. dubna zájemci o očkování proti onemocnění covid-19 vakcinační centrum, které se z Nemocnice AGEL Přerov přestěhovalo do Klubu Teplo na Horním náměstí v centru Přerova. Realizace celého projektu je výsledkem spolupráce Nemocnice AGEL Přerov, Magistrátu města Přerov, společnosti Teplo Přerov a Olomouckého kraje.

Prostorové kapacity očkovacího centra v přerovské nemocnici dosáhly svého maxima. „Denně zde bylo obslouženo 200 až 250 osob. Další navýšení už nebylo proveditelné, a proto jsme se rozhodli ve spolupráci s městem iniciovat přestěhování do vhodnějších prostor, které umožní kapacity navýšit a proočkovat tak co nejrychleji co nejvíce zájemců,“ sdělil předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční, která provozuje také přerovskou nemocnici, MUDr. Jiří Ševčík.

„Jsem rád, že se nám podařilo najít vhodné prostory a doufám, že vakcinační centrum – respektive očkování – nám dopomůže k tomu, že se zase brzy vrátíme k normálnímu životu,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

V uplynulých dnech probíhaly náročné přípravy, prostory v Klubu Teplo byly rozděleny a přizpůsobeny pro jednotlivé očkovací boxy, čekárnu, ale i zázemí pro personál. „Tým očkovacího centra bude denně složen z přibližně 15 osob. Tým zahrnuje nejen lékaře, zdravotní sestry a administrátory, ale také koordinátory či telefonistu,“ upřesnila hlavní sestra Nemocnice AGEL Přerov Bc. Bronislava Budinová s tím, že v prvních dnech provozu bude očkovací centrum startovat se čtyřmi očkovacími týmy a denní kapacitou čítající 350 zájemců. „V závislosti na dodávkách vakcín budeme schopni denní očkovací kapacitu navyšovat, v dalších týdnech může dosáhnout 500 až 600 naočkovaných denně,“ doplnila Bronislava Budinová.

Lidi, kteří jsou k očkování již přihlášeni na původní místo do přerovské nemocnice, budou o změně informováni emailem nebo SMS zprávou. Jejich registrace je stále platná, a to na původně vybraný termín, změní se pouze místo, kde vakcinaci podstoupí.

Nové očkovací centrum bude v provozu vždy v pracovních dnech od 8:00 do 15:30 hodin. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: