Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Hematologicko-transfúzní oddělení přerovské nemocnice chystá Ručníkový den pro dárce krve a plazmy

24.5.2021

V přerovské nemocnici mají veselo. Neformální svátek Ručníkový den si připomínají zaměstnanci a dárci krve a krevní plazmy hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Svátek Ručníkový den připadá na 25. května a připomíná spisovatele Douglase Adamse a jeho dílo Stopařův průvodce po Galaxii, ve kterém je ručník označen za nejpotřebnější věc, kterou u sebe může mezihvězdný stopař mít. Pointa oslavy svátku je nosit s sebou všude viditelně umístěný ručník.

Právě tento nevšední svátek oslavují na hematologicko-transfúzním oddělení. „Každým rokem chystáme plán akcí pro naše dárce krve a plazmy. Abychom měli akce rozmanité a veselé rozhodli jsme se plán ozvláštnit akcemi, které nejsou zcela běžné a netěší se moc velké pozornosti. Ze seznamu neformálních svátků jsme vybrali právě Ručníkový den,“ vysvětluje vrchní sestra hematologicko-transfúzního oddělení Veronika Němečková a dodává, že v rámci této akce dostane každý dárce ručník jako malou pozornost.

Zpestření pro dárce chystají zaměstnanci už třetím rokem. Kromě ručníkového svátku, se mohli dárci setkat s akcemi, jako byl zmrzlinový den, den bez aut, den energy drinků nebo den rybářů. Během jiných akcí jako je například Čarodějnický nebo Dušičkový odběr chystají zaměstnanci oddělení bohatou výzdobu k rozptýlení dárců. „Z reakcí našich dárců je vždy patrné, že jsou překvapení a potěšeni malým dárkem, který od nás dostanou. Je to milé zpestření pro nás všechny,“ dodává vrchní sestra Veronika Němečková. 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: