Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

AGEL Středomoravská nemocniční nasazuje v boji s koronavirem všechny prostředky. Posiluje testování i očkování, podává pacientům protilátky

19.11.2021

Na aktuální vážnou epidemickou situaci reaguje AGEL Středomoravská nemocniční řadou opatření, s cílem snížit další šíření koronaviru. Testovací laboratoř v prostějovské nemocnici opět navýšila své kapacity, čekací lhůty na testování i vakcinaci se snaží nemocnice co nejvíce zkracovat. Do všech nemocnic nastoupili také vojáci, kteří již pomáhají vytíženým zdravotníkům v péči o pacienty s covid-19.

V nemocnicích v Prostějově, Přerově a ve Šternberku je aktuálně hospitalizováno celkem 128 covidových pacientů, kdy 19 jich je ve vážném stavu, z toho 15 pacientů vyžaduje podporu umělé plicní ventilace. Největší zátěž nyní padá na Nemocnici AGEL Prostějov, která pečuje o 76 nemocných s koronavirem. „Ve všech nemocnicích máme stále volné kapacity na standardních lůžkách, ale v případě dalšího razantního nárůstu jsme připraveni reagovat otevřením dalších covidových jednotek,” ubezpečuje MUDr. Jiří Ševčík, předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční.

Nepříznivý epidemický vývoj v Olomouckém kraji nemá za následek zdaleka jen posílení lůžkové fondu pro infekční pacienty, na vysoký počet indikovaných pacientů s covid-19 musely zareagovat také Laboratoře lékařské mikrobiologie. „Z důvodů zesílené poptávky jsme prodloužily provoz laboratoří v úterý a ve čtvrtek a v příštím týdnu budou kapacitně posílené všechny pracovní dny a denně tak laboranti vyhodnotí 400 PCR testů. Laboratoře testovaly také o středečním státním svátku,” pokračuje ředitel Ševčík s tím, že v důsledku těchto změn muselo dojít k celkovému přeorganizováni chodu laboratoří.

V Nemocnici AGEL Prostějov se dále prodlužuje provoz odběrové místa na covid-19 až do odpoledních hodin, aby indikovaní pacienti byli otestováni v co nejkratším čase. V Prostějově, Přerově i ve Šternberku zareagovaly i očkovací centra na enormní zájem o vakcínu, denně v nich naočkují zdravotníci 500 osob. V boji s koronavirem také AGEL SMN nasadila aplikaci velice účinných monoklonálních protilátek. „Tyto infuze podáváme již několik týdnů ve všech nemocnicích, jen v Prostějově jsme již podali více než 100 pacientům,” doplňuje MUDr. Jiří Ševčík.

Od pondělí navíc pomáhá v nemocnicích AGEL SMN celkem 18 vojáků a jako pomocní pracovníci ve zdravotníci budou v následujících týdnech vytíženým zdravotníkům při ruce v náročné péči o covidové pacienty.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: