Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Relaxaci i regeneraci nabízejí rehabilitace v Nemocnici AGEL Přerov

8.4.2022

Zájemci o relaxační, regenerační, ale i léčebné procedury si opět přijdou na své v Nemocnici AGEL Přerov. Po covidové pauze nemocnice obnovuje plné spektrum procedur, včetně rekondičních, které jsou ideální pro zájemce o udržení tělesné i duševní rovnováhy po zimě, nebo i po prodělání onemocnění covid-19.

„Jako ideální pro toto období se nabízí masáž horkými lávovými kameny, což je jedna z nejlepších terapií na odstranění stresu a pomáhá při bolestech zad a kloubů. Teplo přechází z vulkanických kamenů do ztuhlých svalů a kombinuje se se speciální masážní technikou. Dojde k dokonalému uvolnění těla i mysli, regeneraci a relaxaci tkání, snížení bolesti svalů podél páteře a velkých kloubů končetin,“ popisuje MUDr. Jana Řezáčová, primářka rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Přerov, s tím, že jako další nabízí nemocnice například relaxační a detoxikační medovou masáž, Breussovu masáž k uvolnění celé páteře, reflexní masáž plosky nohy, nebo třeba masáž těhotenskou.

Masáž si zároveň zájemci mohou dopřát i v rámci vodoléčby – pomocí podvodních trysek, nebo v podobě jemné perličkové koupele. Navíc je možné vodoléčebné vany obohatit o různé přísady s účinky proti bolesti, otoku, zánětu, nebo k podpoře prokrvení a látkové výměny.

Další možností jsou pak například aroma parafínové zábaly vhodné na malé i velké klouby, obličej, krk i dekolt. Tyto zábaly mimo jiné regenerují citlivou pokožku při používání dezinfekce, které jsme v posledním období byli všichni vystaveni více, než obvykle. Zároveň přináší blahodárné prohřátí, snižují svalové napětí a tím také bolest a únavu. „Nezanedbatelným účinkem parafínu je i účinek kosmetický. Oživuje kůži, podkoží, zlepšuje látkovou výměnu, vyhlazuje a omlazuje pokožku ve zvláště citlivých par-tiích obličeje, krku a dekoltu, což ocení zejména ženy,“ doplňuje MUDr. Řezáčová.

Kromě parafínových zábalů přitom mohou zájemci v nemocnici využít i bio voskový zábal nebo rašelinové zábaly, které tělo účinně prohřejí a zároveň vyživí. Suché CO2 koupele pak nabízejí okysličení organismu, mají blahodárný účinek při bolestech pohybového aparátu, nebo při porušené funkci periferního nervstva.

„Veškeré zmíněné procedury mohou využít zájemci i bez jakékoliv žádanky. Stačí, když se telefonicky objednají. Na telefonu jim zároveň naši zdravotníci v případě potřeby rádi poradí nebo doporučí proceduru dle jejich konkrétních obtíží. Rehabilitaci všem určitě doporučuji jako skvělý způsob načerpání sil a nastartování organismu s příchodem jara,“ uzavírá MUDr. Řezáčová s tím, že telefonní číslo pro objednávky v Nemocnici AGEL Přerov je 581 271 113 a čekací lhůty na jednotlivé procedury jsou aktuálně okolo dvou týdnů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: