Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nový rentgenový přístroj Nemocnice AGEL Přerov rozšířil možnosti kardiologických nebo angiologických vyšetření

9.5.2022

Nový rentgenový přístroj Cios Alfa značky Siemens nahrazuje starší typ rentgenu, který po deseti letech již nesplňuje požadavky na moderní stroj na invazivním zákrokovém sále interního oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Přístroj umožňuje provádět nejen všechny výkony, které byly v nabídce interního oddělení dosud, ale také rozšiřuje portfolio výkonů o sofistikovanější kardiologická nebo angiologická vyšetření, které nebylo možné provádět na původním přístroji.

Nový přístroj instalovaný na interním oddělení přerovské nemocnice má mnohonásobně větší výkon rentgenové lampy, umožňuje lepší časové a prostorové rozlišení, přitom radiační zátěž pro pacienta a personál je relativně menší. „Ovládání přístroje je pro radiologické asistenty snazší, jeho otočné rameno je flexibilnější a poskytuje nám více projekcí. Samozřejmostí je digitální zpracování obrazu a rychlost,“ uvádí primář interního oddělení Doc. MUDr. Dan MAREK, Ph.D., FESC a zároveň dodává, že svými parametry přístroj umožňuje například i zobrazení gastroenterologických procedur (endoskopickou retrográdní cholangiopankreatografii) a další zákroky v jiných oblastech vnitřního lékařství nebo neurologie, které se většinou provádějí ve spolupráci s radiology.

Nový rentgenový přístroj využijí zejména lékaři, kteří operují na operačním sále interního oddělení, jako jsou kardiologové, angiologové a intenzivisté, často ve spolupráci s laboranty radiologického oddělení. „Na našem operačním sále se provádějí implantace kardiostimulátorů (pacemakerů), zavádění trvalých centrálních katetrů pro dialýzu (Permcath), zavádění centrálních katetrů z periferie (PICC), dočasné elektrody pro srdeční stimulaci nebo případně pravostranné katetrizace (měření tlaků v srdci a plicních cévách). Většina těchto výkonů se bez rentgenové kontroly neobejde,“ uzavírá primář interního oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: