Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Jistotu správné a zdravé masáže nabízí rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Přerov

17.6.2022

Masáže jsou skvělým pomocníkem při bolestech zad či svalů, únavě i stresu. Nutnou podmínkou je ale volba správného druhu masáže a především její správné provedení, které je na rehabilitačním oddělení přerovské nemocnice zaručeno. Masáže, zábaly i další procedury zde provádějí pouze terapeuti s odpovídajícím vzděláním. Léčebné procedury přitom v Nemocnici AGEL Přerov mohou využít nejen pacienti, ale i zájemci z řad veřejnosti

V rámci spektra masáží nabízí Nemocnice AGEL Přerov klasické masáže, relaxační masáž, aroma masáž i Breussovu masáž. „Klasická masáž je ideální při bolestech zad i celkově pohybového aparátu, při napětí svalů a kloubů, včetně chronických revmatických onemocnění. Principem klasické masáže je střídání masážních hmatů s citlivým použitím síly (hnětením, tepáním, chvěním) a jemnějších prvků jako je tření, vytírání či roztírání. Klasická masáž má tonizační účinky a poradí si i s různými spastickými bolestmi,“ prozrazuje vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Přerov Bc. Jana Studeníková s tím, že při všech masážích používají fyzioterapeuté masážní emulze s bio složkou, přírodní esenciální oleje či kombinace těchto variant.

Relaxační masáž je vhodná při únavě a stresu. Dokáže navodit příjemný pocit pohody a povzbuzení, dodá energii i sílu a naopak eliminuje stres. Ideální je pro všechny, kteří mají psychicky náročné zaměstnání, čelí dlouhodobému stresu, nebo jednoduše nemají čas relaxovat a odpočívat. Podobně pak uvolňující aroma masáž pomůže při únavě i vyčerpání. Na rozdíl od klasické masáže je jemnější a využívá masážních emulzí s obsahem přírodních esenciálních olejů, které mají léčivý a uvolňující účinek.

Breussova masáž pak představuje masáž přímo v oblasti páteře. „Tato masáž se používá u velmi bolestivých stavů a používáme k ní výhradně čistý třezalkový olej. Breussovu masáž lze aplikovat samostatně, ale také po ošetření Dornovou metodou,“ prozrazuje Jana Studeníková s tím, že na veškeré masáže je možné se do přerovské nemocnice objednat i bez předchozího vyšetření či žádanky, a to na telefonním čísle 581 271 113.

Aktuálně přitom mohou zájemci v Nemocnici AGEL Přerov využít i novinku v podobě senného detoxikačního zábalu, který podporuje prokrvení a účinně pomáhá i při revmatických obtížích a bolestech pohybového aparátu.

„Jedná se o jednorázové zábaly z přírodního sena, které obsahují pouze fermentované přírodní seno z odlehlých a nehnojených luk, jsou bez herbicidů a hnojiv. Obsahují éterické oleje, třísloviny, mléčné kyseliny, provitamín A a vitamín D,“ popisuje fyzioterapeutka s tím, že senné zábaly je možno aplikovat jak samostatně, tak i v kombinaci s masáží, kdy zábaly slouží buď k uvolnění svalstva před masáží, nebo ke zklidnění po masáži. K aplikaci jednorázového senného zábalu jsou přitom využívány nosiče tepla nahřívané ve vodní lázni, které se následně nechávají působit 20 minut.

Senné zábaly nově doplňují nabídku oddělení, které dále nabízí například zábaly aroma parafínové, bio voskové, rašelinové, termozábaly i horké zábaly pomocí lávových kamenů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: