Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Přerov se v prvním pololetí roku 2022 narodilo 361 dětí. Nejplodnějším měsícem byl duben.

4.7.2022

Adam, Jakub, Mikuláš, Tomáš, Roland, Mateo, Natálie, Sára, Nela nebo Dior. To jsou jména některých ze 361 dětí, které přišly v prvním pololetí letošního roku na svět v Nemocnici AGEL Přerov. Z hlediska pohlaví dominovali chlapci v počtu 190, novorozených děvčátek pak bylo 171.

Nejplodnějším měsícem byl zatím v přerovské nemocnici měsíc duben s 68 porody. Nejméně práce měli zdravotníci naopak v květnu, kdy do porodních knih zaevidovali jen 54 narozených dětí. Největší miminko vážilo 4 856 gramů, nejmenší pak pouze 1 646 gramů.

Rodiče volili pro své ratolesti především tradiční česká jména. „Mezi jmény pro holčičky vítězila Natálie dále pak Eliška, Sofie, Laura a Sára. Chlapcům rodiče nejčastěji vybírali jména jako Adam, Jakub, Vojtěch, Jan a Samuel,“ prozradila Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. V Nemocnici AGEL Přerov přišel na svět například malý Giovanni, Ilan, Lucas, Roland, z holčiček pak Koleta, Letty, Lia, Noemi, Enola nebo Dior.

Porodnice Nemocnice AGEL Přerov nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy kompletně vybavené pro péči o rodičku a narozené dítě, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Maminky mají během porodu k dispozici rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnku, stoličku, sprchu, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň organizuje předporodní kurzy a intenzivně podporuje kojení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: