Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice Přerov nabízí prvodárcům soutěž o wellness pobyt

8.9.2022

Motivaci všem, kteří zatím nevyzkoušeli dárcovství krve, nabízí v těchto dnech hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Kromě příjemného pocitu z dobrého skutku a zaslouženého pracovního volna totiž nemocnice pro prvodárce připravila soutěž o třídenní wellness pobyt pro dvě osoby. Zájemci mohou soutěžit až do konce října.

„Darování krve není nijak dramaticky nepříjemné ani omezující, většina lidí má ale samozřejmě strach z neznáma, a tak dárcovství zatím nevyzkoušeli. Právě jim se snažíme nabídnout motivaci, díky které by mohli snad rozšířit řady našich dárců krve a krevní plazmy,“ míní MUDr. Štefan Repovský, primář hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Aktuálně probíhající soutěž je zaměřena na prvodárce a bude v Nemocnici AGEL Přerov probíhat do 31. října 2022. Vítěz, kterého vylosují zaměstnanci oddělení, si pak odnese poukaz na třídenní pobyt v luxusním Maximus Resortu.

Zájemci o bezplatné darování krve se mohou do Nemocnice AGEL Přerov objednávat na telefonním čísle 581 271 103 nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz.

„V tuto chvíli máme nedostatek dárců všech krevních skupin, oceníme tedy opravdu každého příchozího. Vlivem karantén po očkování proti koronaviru, po prodělání nemoci covid-19 nebo po prázdninovém cestování do rizikových zemí obrovské množství dárců nemůže krev na nějaký čas darovat,“ vysvětluje MUDr. Repovský.

Bezpříspěvkovými dárci krve se mohou stát lidé ve věku od 18 do 60 let. Pro darování krve musí být naprosto zdraví. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na odběrovém místě. Den před odběrem by měl dárce hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnídat.

Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: