Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nový ultrazvuk v Nemocnici AGEL Přerov umožní lékařům provádět u onkologických pacientů modernější zákroky

23.9.2022

Novinkou v přístrojovém vybavení Nemocnice AGEL Přerov je aktuálně ultrazvuk pro laparoskopická a intervenční vyšetření, který poslouží zejména onkologickým pacientům. Přístroj v hodnotě přes 3 miliony korun umožní nejen přesnější provádění stávajících zákroků, ale navíc spektrum možných lékařských výkonů i rozšíří.

Přístroj je primárně určen k přímému peroperačnímu zobrazení orgánů dutiny břišní, a to jak při klasických, tak i při miniinvazivních operacích. Software následně umožňuje různé rekonstrukce zaznamenaných dat, které zdravotníkům umožňují nalézt optimální způsob léčby.

„Přístroj využijeme především k přesnější detekci jaterních nebo uzlinových metastáz u onkologických pacientů. Pomáhá nám lokalizovat patologická místa a zlepšuje tak následnou onkologickou léčbu pacienta,“ vysvětluje MUDr. Petr Skácel, primář centrálních operačních sálů Nemocnice AGEL Přerov s tím, že přesná identifikace postižené tkáně je stěžejní posouzení rozsahu onemocnění a efektivní odstranění patologického ložiska.

Nový ultrazvukový přístroj BK Medical by v přerovské nemocnici mohlo ročně využít více než 150 pacientů, kteří navíc budou moci absolvovat i zákroky, které doposud zdejší zdravotníci neprováděli.

„Doposud jsme neměli možnost provádět miniinvazivní ultrasonografii a ultrasonografické rekonstrukce fistul konečníku, což se díky novému přístroji mění,“ prozrazuje MUDr. Petr Skácel s tím, že nový přístroj je oproti původnímu vybavení znatelně kvalitnější jak po stránce hardwarové, tak i softwarové.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: