Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nové chirurgické přístroje Nemocnice AGEL Přerov pomohou hojit rány i odhalit rakovinu

2.11.2022

Nejmodernější přístroj pro transplantaci kůže, přístroj pro identifikaci nervů či přístroj k detekci jaterních metastáz nově doplňují portfolio vybavení chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Přístroje za více než pět milionů korun nemocnice pořídila v rámci komplexní modernizace šestice Centrálních operačních sálů a slibuje si od nich nejmodernější přesnou diagnostiku i léčbu vybraných obtíží.

„Pro potřeby chirurgického oddělení se nám podařilo získat trojici přístrojů, z nichž všechny jsou novinkami, které jsme dosud v portfoliu neměli. Pouze v případě peroperačního ultrazvuku už jsme s podobným zařízením měli možnost v minulosti pracovat, přesto model, který jsme nyní získali, je daleko lepší - aktuálně nejmodernější verzí na trhu, s řadou výjimečných funkcí,“ říká MUDr. Alojz Haninec, primář chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Přerov, s tím, že sondy nového ultrazvukového přístroje například umožňují za sterilních podmínek vykonávat ultrazvukové vyšetření přímo na operovaných orgánech. Jeho použití je přitom možné jak u klasických otevřených, tak také u laparoskopických operací, kdy pomáhá lépe diagnostikovat případné postižení jater nebo i jiných orgánů a v nepřehledném, nemocí postiženém terénu identifikuje důležité struktury.

Kromě perioperačního ultrazvuku v hodnotě téměř 4 milionů korun oddělení dále získalo neurostimulátor pro identifikaci nervů u operací štítné žlázy. Ten v průběhu operace štítné žlázy pomáhá identifikovat hlasivkové nervy, které jsou důležité pro zachování normální funkce hlasivek. „Nejen že se tím zvyšuje bezpečnost operace, ale také nám to dává možnost pracovat výrazně miniinvazivněji i v případě takto delikátních operací, jakými operace na štítné žláze jsou,“ vysvětluje primář Haninec.

Poslední novinkou je pak dermatom, který umožňuje autotransplantaci kůže. „Jedná se o kožní přenosy u jednoho pacienta, které slouží k zahojení chronických a ztrátových defektů. Spolu s vakuovou podtlakovou léčbu se jedná o vysokoúčinný systém hojení chronických ran,“ dodává primář.

Díky trojice nových přístrojů se tak v Nemocnici AGEL Přerov rozšíří i spektrum nabízených zákroků, a to například o přenosy kůže při hojení defektů, miniinvazivní operace štítné žlázy nebo detekci metastáz v dutině břišní. „Ročně by tyto výkony mohlo využít okolo šedesáti pacientů, kteří k nám v průměru s těmito zdravotními obtížemi přicházejí,“ míní primář Haninec.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: