Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Transfúzní oddělení Nemocnice AGEL Přerov obsadí andělé i čerti

28.11.2022

Nemocnice AGEL Přerov pořádá v úterý 6. a ve středu 7. prosince Mikulášské darování krve. Na příchozí dárce bude na oddělení čekat tematická výzdoba, chybět nebudou andělé i čerti, a samozřejmě také sladká nadílka. Na akci, která bude probíhat od 6 do 8 hodin, jsou zváni všichni dárci včetně prvodárců.

„Mikuláš je naším oblíbeným svátkem, jehož oslavy si na oddělení nenecháme nikdy ujít. Letošek tedy rozhodně nebude výjimkou a všechny, kteří milují předvánoční náladu i výzdobu, srdečně zvu k Mikulášskému odběru. Ten je mimo jiné skvělou příležitostí, jak někoho obdarovat dokonce ještě před Vánoci,“ říká MUDr. Štefan Repovský, primář hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov s tím, že dárců krve je momentálně akutní nedostatek.

„Darování krve není nijak dramaticky nepříjemné ani omezující, většina lidí má ale samozřejmě strach z neznáma, a tak dárcovství zatím nevyzkoušeli. Především jim se proto snažíme nabídnout motivaci v podobě tematických akcí, díky kterým by mohli snad rozšířit řady našich dárců krve a krevní plazmy,“ míní primář Repovský.

Zájemci o bezplatné darování krve se mohou do Nemocnice AGEL Přerov objednávat pomocí online formuláře na webu nemocnice, na telefonním čísle 581 271 103, nebo e-mailem na transfuzni@npr.agel.cz. Vítáni jsou přitom všichni pravidelní dárci i prvodárci jakýchkoliv krevních skupin. „V tuto chvíli máme nedostatek dárců všech krevních skupin, oceníme tedy opravdu každého příchozího,“ uzavírá primář.

Bezpříspěvkovými dárci krve se mohou stát lidé ve věku od 18 do 60 let. Pro darování krve musí být naprosto zdraví. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na odběrovém místě. Den před odběrem by měl dárce hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnídat.

Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, lékařské vyšetření občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: