Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Od bolestí nově pomáhají v Nemocnici AGEL Přerov plynové injekce

6.12.2022

Portfolio služeb rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Přerov nově doplňuje aplikace plynových injekcí, které jsou moderním pomocníkem zejména při tlumení bolestí rozličného původu. Procedura založená na aplikaci oxidu uhličitého do podkoží v místě akupunkturních bodů a hyperalgických zón zlepšuje prokrvení dané oblasti, odplavuje toxické látky a efektivně odstraňuje především bolesti zad a kloubů.

„Plynové injekce, odborně nazývané karboxyterapie, jsou skvělým prostředkem k tlumení bolestí v oblasti páteře či kloubů, především pak u bolestivých zatuhnutí měkkých tkání pohybového aparátu“ prozrazuje MUDr. Jana Řezáčová, primářka rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Přerov, s tím, že terapie spočívá v podkožní aplikaci minimálního množství (1-5 ml) oxidu uhličitého tenkou jehlou, kvalitním nízkotlakým aplikátorem. Aplikace je zcela bezpečná, neboť medicinální CO2 je plyn netoxický a plně rozpustný.

Léčba pomocí plynových injekcí, kterou v minulosti typicky nabízela lázeňská zařízení, je v populaci stále oblíbenější, a na poptávku ze strany klientů proto zareagovala i Nemocnice AGEL Přerov.

„Rozhodli jsme se reagovat na poptávku ze strany klientů, zakoupili jsme přístroj k aplikaci injekcí, a nově terapii pomocí plynových injekcí také nabízíme. Indikaci a lokalitu k aplikaci určuje lékař, samotnou aplikaci pak provádí vyškolená zdravotní sestra. Klient při aplikaci může cítit mírné pálení nebo tlak, který však během několika vteřin odezní,“ dodává MUDr. Řezáčová s tím, že rozsah terapie je individuální, ale obecně vhodná je série zhruba šesti až deseti procedur podle klinického stavu.

Cena karboxyterapie v Nemocnici AGEL Přerov je 160 korun za dva vpichy nebo 250 korun za 6 vpichů. Na proceduru je možné se objednávat i bez žádanky od lékaře, a to na telefonním čísle 581 271 113. Kontraindikací k léčbě plynovými injekcemi je lokální zánět kůže a podkoží v místě ošetření, krvácivé stavy či jakékoli akutní onemocnění.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: