Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nejvíce se loni v Nemocnici AGEL Přerov rodilo v září

9.1.2023

Celkem 718 dětí pomohli v roce 2022 přivést na svět zdravotníci v Nemocnici AGEL Přerov. Nejrušnějším obdobím bylo z hlediska porodnosti září, kdy přerovskou porodnici vyhledalo 75 maminek. Nejméně se naopak rodilo v prosinci, kdy přerovští zdravotníci asistovali u 35 porodů.

„Mezi dětmi, které se u nás v loňském roce narodily, převládali chlapci. Bylo jich celkem 376 ku 342 děvčatům,“ upřesnila Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Stejně jako v minulých letech, volili i loni rodiče v přerovské nemocnici pro své potomky spíše tradiční česká jména. „Mezi hochy tak bylo hned 17 Jakubů, 14 Tomášů a 13 Adamů a Vojtěchů. U děvčátek jednoznačně dominovalo jméno Natálie, které padlo hned 20krát, dále Eliška (14krát) a Sofie (12krát),“ uvedla statistiku Mgr. Radmila Šimoníková s tím, že zdravotníci pomáhali na svět také dětem s méně tradičním jménem, například malé Mii, Letty, Lejle, Noemi. Mezi méně zvyklá jména u hochů patřil například Ilan, Maxwell, Milano Enrico či Serhij.

Prvním miminkem letošního roku se stala holčička Melanie, která přišla na svět na Nový rok v 8:57 hodin s mírami 3 150 gramů a 50 centimetrů.

Porodnice Nemocnice AGEL Přerov nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy kompletně vybavené pro péči o rodičku a narozené dítě, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Maminky mají během porodu k dispozici rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnku, stoličku, sprchu, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň organizuje předporodní kurzy a intenzivně podporuje kojení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: