Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Navýšením operativy se podařilo Nemocnici AGEL Přerov zkrátit čekací dobu na výměnu kloubů

28.3.2023

Lékaři v Nemocnici AGEL Přerov provedou ročně přes 500 operací náhrad velkých kloubů. Díky velkému nasazení personálu se podařilo čekací dobu na tento typ operací zkrátit pod jeden rok.

„V naší nemocnici se čeká na výměnu kloubů méně než rok,“ potvrzuje MUDr. Petr Skácel, náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Přerov a upřesňuje, že lidé musí také počítat s další objednávací dobou na nezbytné vyšetření. „Od ambulantního vyšetření se pacient dostane na operaci za méně než rok. Čekací doby obecně byly dlouhé již před covidem a pandemie je pak samozřejmě ještě prodloužila, protože byl ve zdravotnictví celkově dlouhodobý výpadek, kdy se neprováděly plánované výkony,“ vysvětluje MUDr. Skácel, který je zároveň v přerovské nemocnici také primářem Centrálních operačních sálů a centrální sterilizace.

Právě operační sály prošly v covidovém období v Přerově plánovanou rozsáhlou modernizací. Šest zrekonstruovaných operačních sálů se špičkovým vybavením je v provozu od loňského jara a celková investice dosáhla téměř 100 milionů korun. „Díky maximálnímu nasazení našeho personálu vycházíme pacientům vstříc a po skončení pandemie jsme dokázali navýšit počet výkonů. V současné době provádíme o jednu endoprotézu denně více než dříve a podařilo se tak čekací doby zkrátit na dobu před covidem. Tedy pod zmíněný jeden rok,“ říká náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Přerov. „Za rok operujeme přibližně 550 náhrad velkých kloubů, tedy kolen, kyčlí a ramen,“ upřesňuje na závěr MUDr. Petr Skácel.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: