Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 581 271 111
+420 725 797 148

O nemocnici

Nemocnice AGEL Přerov zve v dubnu dárce krve na bezplatná vyšetření i Čarodějnický odběr

30.3.2023

Hned dvojici akcí pro dárce krve a krevních složek připravilo na měsíc duben hematologicko-transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Přerov. Na začátku dubna v rámci Světového dne zdraví nabídne oddělení dárcům ve dvou dnech bezplatná krevní vyšetření a na konci měsíce pak proběhne dvoudenní tematický Čarodějnický odběr plný hravých kostýmů a neformální atmosféry.

„Rozhodli jsme se připojit k oslavám Světového dne zdraví, který připadá na pátek 7. dubna, a nabídnout našim dárcům možnost bezplatných vyšetření cholesterolu a glykemie z krve. Tato vyšetření slouží například ke včasnému záchytu diabetu nebo odhalení kardiovaskulárních obtíží,“ říká MUDr. Štefan Repovský, primář hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov, s tím, že tato bezplatná akce bude v Nemocnici AGEL Přerov probíhat 4. a 5. dubna. Pravidelní dárci se z kapacitních důvodů musí na akci přihlásit buď pomocí online objednávkového systému, nebo telefonicky na čísle 581 271 103. „Rádi se na této akci potkáme s našimi pravidelnými dárci, ale ještě raději uvítáme každého nového prvodárce, který rozšíří naši dárcovskou základnu,“ dodává MUDr. Repovský.

Pro ty, kteří preferují zábavu, a při odběru by více ocenili neformální uvolněnou atmosféru, je tady pak Čarodějnický odběr v termínu 25. a 26. dubna. „Tato akce je skvělou příležitostí pro všechny, kteří mají z odběru ve zdravotnickém prostředí trému, a tedy uvítají alespoň vizuální odlehčení. V tyto dny bude naše oddělení hýřit čarodějnickými kostýmy a příbuznými dekoracemi a chybět nebudou ani malé dárečky pro příchozí dárce,“ prozrazuje Veronika Němečková, vrchní sestra hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Zájemci o darování krve mohou přicházet na hematologicko-transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Přerov vždy v úterky a středy od 6 do 8 hodin, zájemci o darování plazmy pak denně v čase od 6 do 12 hodin. Na odběr je nutné se přihlásit buď pomocí online systému, nebo telefonicky na čísle 581 271 103 – výjimkou jsou pouze prvodárci, kteří mohou přicházet i bez předchozího ohlášení.

Bezpříspěvkovými dárci krve se mohou stát zdraví lidé ve věku od 18 do 65 let, s váhou nad 50 kg. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na odběrovém místě. Den před odběrem by měl dárce hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnídat. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat studijní volno či pracovní volno s náhradou mzdy, bezplatné lékařské vyšetření, občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: