Nutriční péče
Podvýživa pacientů ve vyšším věku představuje v současné době závažný problém. Máme zkušenosti, že více než polovina přijatých pacientů má určitý stupeň podvýživy. Zejména jsou ohroženi pacienti s onkologickým onemocněním, chorobami zažívacího systému, po větších operacích a pacienti s neurologickým onemocněním.
Proto u všech nemocných, kteří jsou přijati na naše oddělní, se snažíme zjistit stav výživy a stanovit případné riziko podvýživy. Spolupracujeme s nutričním terapeutem, lékař je členem nutričního týmu nemocnice. U pacientů s úspěchem používáme doplňky stravy určené k popíjení ústy (sippink) - s různými příchutěmi.
Odpovídající nutriční péče přispívá ke zlepšení zdravotního stavu nemocných, dochází k rychlejšímu hojení ran, snižuje se riziko zdravotních komplikací, infekcí, zlepšuje se svalová síla, výkonnost i kondice, což umožňuje zkrátit pobyt v nemocnici.
zpět na úvodní stránku oddělení